Pool (ook bekend als poolbiljart) is een van oorsprong Amerikaans spel dat gespeeld wordt op een pooltafel. Het is ook al enige tijd vooral onder jongeren populair. Pool wordt gespeeld op een pooltafel, waar in elke hoek en in het midden van de lange zijden een gat (pocket) zit. De ballen moeten in de pockets worden geschoten, zoals ook bij snooker het geval is.


Er zijn meerdere spelvarianten. Dit zijn de populairste: 8-ball, 9-ball, 10-ball en straight pool (ofwel 14.1).


Pool Club Padoc

Bij Padoc spelen ook de leden van de Pool Club Padoc. Vaak wordt er op maandagavond onderling tegen elkaar gespeeld. Wanneer je lid bent geniet je van prijsvoordeel en worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Vraag naar de mogelijkheden aan de bar.


KNBB competitie

Bij PADOC spelen meerdere teams teamcompetitie. Dit wordt georganiseerd vanuit de Koninklijke Nederlandse Biljartbond. Er zijn regionale en landelijke teams. Ook worden er regelmatig individuele rankingtoernooien georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van de KNBB onder Regio 2. 


Met een team van 3-8 spelers speel je wekelijks je wedstrijd, afwisselend in PADOC en elders in de regio. Zin om met je vrienden een team te vormen? Of ben je op zoek naar een team? Vraag gerust eens aan de bar naar de mogelijkheden, of neem contact met ons op. Je bent van harte welkom!